AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA GÖREV YAPAN 44 TAŞIMALI EĞİTİM ŞOFÖRÜNE HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA GÖREV YAPAN 44 TAŞIMALI EĞİTİM ŞOFÖRÜNE HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA GÖREV YAPAN 44 TAŞIMALI EĞİTİM ŞOFÖRÜNE HİZMET İÇİ EĞİTİM VERİLDİ

 

İlçemizde eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, taşımalı eğitim sisteminin güvenli ve etkin bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla önemli bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, ilçemiz Mesleki Eğitim Merkezi Enderun Konferans Salonu'nda 44 araç şoförünün katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakamımız Baha BÜYÜKKAYMAKCI, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında şoförlerimize iyi dileklerini ileterek, güvenli bir taşımalı eğitim sürecini destekleme taahhüdünde bulundu. Ardından İlçe Millî Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN, yeni eğitim-öğretim yılına başlarken gerçekleştirilen toplantıda, şoförlerin kritik rolünü vurgulayarak, "Öğrencilerimizin güvenliği bizim için en önemli önceliklerden biridir. Her bir yolculuk, bir öğrencinin geleceği açısından büyük öneme sahiptir" dedi. Sn. GÜLTEKİN, ayrıca: "Bu önemli dönemde, öğrencilerimizin güvenliği ve eğitim kalitesini yükseltmek için buradayız. Hep birlikte daha başarılı bir yıl geçireceğimize inanıyorum." dedi.

Eğitimin ilk aşamasında, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldırım BEŞKARDEŞ araç şoförlerine önemli bilgilendirmeler yaptı. Ardından, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Öğretmeni Abdulvahap GENÇ tarafından araç içinde karşılaşılabilecek acil durumlara yönelik ilk yardım eğitimi verildi. Bu eğitim, araç şoförlerinin öğrencilere herhangi bir olumsuz durumda hızlı ve etkili bir şekilde yardım edebilmesini sağlamak amacı taşıdı. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin DOLUEL tarafından Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygun şekilde okul müdürlüklerinin, rehber personelinin ve servis şoförlerinin görev ve sorumlulukları detaylı bir şekilde ele alındı. Bu sayede taşımalı eğitim sisteminin düzenli ve güvenli bir şekilde işleyişi hakkında şoförlere net bilgiler sunuldu. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Merve AŞÇI ASLAN, iletişim yöntemlerine dair önemli bilgiler vererek araç içinde uyulması gereken kurallar ve iletişim teknikleri hakkında katılımcılara rehberlik etti. Bu, özellikle öğrencilerle sağlıklı bir iletişim kurmanın önemini vurgulamayı amaçladı. Son olarak, İlçe Jandarma Personeli Uzm. Jandarma Melih ÇAM ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Personeli Tarık ŞEKER tarafından trafik kuralları ve güvenli sürüş konularına dair önemli bilgiler sunuldu. Bu önemli toplantı, taşımalı eğitim sisteminin sorunsuz işlemesi ve öğrenci güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması için büyük bir adım oldu.

 

06-10-202306-10-202306-10-202306-10-202306-10-202306-10-202306-10-202306-10-202306-10-2023

Cumara Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. Hükümet Konağı, Posta Kodu 05700 Gümüşhacıköy/Amasya - 358 7171015

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.