AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı.

Gümüşhacıköy’ de 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte 21 Eylül 2017 Perşembe Günü ilköğretim haftası kutlandı. Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, İlçe Protokolü ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okulların katılımı ile Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına saat 10.00 ‘ da  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin tarafından çelenk sunularak İlköğretim Haftası Kutlama Programı başlamış oldu..

Çelenk sunma programının ardından İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamındaki ikinci tören Şehit Teğmen Ahmet Çıtak İlkokulunda yapıldı. Programa Gümüşhacıköy Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu, Gümüşhacıköy  Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, İlçe Protokolü, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin yaptığı konuşmasında;

“18 Eylül 2017 tarihi itibari ile İlçemizde 16 okul, 310 öğretmen, 83 genel idare hizmetleri personeli ile birlikte geleceğimizin teminatı olan 3059 yavrumuzun eğitim öğretimi için başlangıç yaptık.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca öğretmenlerimiz eğitim öğretim hazırlıklarını tamamladı. Yöneticilerimiz okullarımızı her bakımdan eğitim öğretime hazır hale getirdiler. Bu yıl ilk defa 1-5-9. Sınıflarımızda sadeleştirilmiş, güncellenmiş müfredat programlarını uygulayacağız. Bu programlar halkımızın da görüşleri alınarak en üst düzeyde demokratik katılımla oluşturuldu.

Yenilenen müfredatlar da değerler ve değer eğitiminin ana odağı oluşturulmuş, öğrencilere aktarılması hedeflenen adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik gibi kök değerler eklenmiştir. Yenilenen müfredatların sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuş, konular görsellerle desteklenerek öğrencilerin daha çok ilgisini çeker hale getirilmiştir. Bütün bu çalışmalar yavrularımızı geleceğe hazırlamak, milli, manevi değerlerine bağlı, değişim ve dönüşüme açık, girişimci ve üretken, dünya üzerindeki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen ve onları milletimiz ve insanlığın faydası için kullanacak zeka, birikim, donanım, gönül enginliği ve iklimine sahip, erdemli, ferasetli, bağımsız, disiplinli, çalışkan gençler olarak yetiştirmektir.

Değerli meslektaşlarım

Öğrencilerimize pozitif bilimlerin yanı sıra milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma gelecekte dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır. Bu doğrultuda bizler de çocuklarımıza ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücünü yetiştirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz. Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi büyüktür. Gelecek, eğitimle biçimlenmiş ve yine eğitim ile biçimlenecektir.

Biz eğitim camiası çalışanlarına en büyük desteği hiç kuşkusuz öğrencilerimizin aileleri verecektir. Okul, hayatın küçük bir kopyasıdır. Öğrencilerimizin okullarımızda kazandığı davranışların hayata olumlu yansımasında velilerimizin büyük katkısı olacaktır. Öğretmen- öğrenci- veli ilişkisinin olumlu yaklaşımlarla sürdürülmesi, ortaya çıkabilecek aksaklıkların sağduyu ve hoşgörü temelinde çözüme kavuşturulması hedeflerimize daha hızlı ve daha sağlıklı ulaşmamızı sağlayacaktır.

Sevgili Öğrenciler;  

Sizler okullarımızda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı cumhuriyetimizin temellerini daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır. Eğitim ve öğretim sizin de gelecekte aydın bir vatandaş olarak yer almanızı sağlayacaktır. Eğitimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğretimin her fırsatını değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Atatürk´ün de dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak".    

Sayın Kaymakamım;

Gümüşhacıköy ilçemiz 2016-2017 Eğitim öğretim yılında başarılı bir dönem geçirmiştir. İlçemizde bulunan 4 ortaöğretim okullarımızdan geçen dönem itibariyle 263 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu öğrencilerimizden 251 öğrenci YGS,140 öğrencimiz LYS’ ye girmişlerdir. 45 öğrencimiz 4 yıllık lisans programlarına, 32 öğrencimiz de ön lisans programına olmak üzere toplamda 77 öğrencimiz bir üst öğretim kurumuna yerleşmiştir.          

Yine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında ise ilçemiz ortaokullarından 258 öğrencimiz sınava girmiş olup;

Bu öğrencilerimizden 25 öğrencimiz Fen Liselerine, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesine, 98 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 83 öğrencimiz Meslek Liselerine yerleşmişlerdir. Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisiyle;

Saygılar sunarım. “Dedi.

İlköğretim Haftası programı okulun düzenlediği iç program ile devam etti.

21-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-201721-09-2017

 

Cumara Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. Hükümet Konağı, Posta Kodu 05700 Gümüşhacıköy/Amasya - 358 7171015

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.