AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI.

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI.

22 Eylül 2016 Perşembe günü Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN’ in Saat 09.30 da Çelenk Sunması ile başladı. Kutlama programı Gümüş İlkokulunda devam etti.

İlköğretim haftası kutlama programına Kaymakam Hüseyin TEKİN, Garnizon Komutanı Aziz Bektaş KAYMAK,  Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Veliler ve öğrenciler katıldı.

Ülkü Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Belediye Bandosunun İstiklal Marşına çalmasının ardından Günün anlam önemini belirten konuşmalara geçildi.

Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Mustafa TURGUT konuşmasında;

“Konuşmama başlarken 2016-2017 eğitim öğretim yılının, geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza, ailelerine, okullarımıza ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ederim. 

Sayın Kaymakamım Değerli Davetliler,

Hepimizin malumu olduğu üzere Ülkemiz 15 Temmuz 2016 da hain bir kalkışmaya şahit oldu. FETÖ/PDY Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain kalkışma Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aziz milletimizin direnişiyle bertaraf edildi. O gece bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına bir kere daha şahit oldu. İşte çocuklarımızda bu ihaneti hatırlasınlar o gece onurlu ve dik duruşları ile bir kere daha tarih yazan bu asil milletin fertleri olduklarını idrak etsinler diye yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi “15 Temmuz Darbe Girişimiydi.”

Öğrencilerimize Bakanlığımız tarafından gönderilen "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" isimli broşürler dağıtıldı. Darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasının da bulunduğu videolar izletildi. Şiirler okundu. Darbe şehitleri anıldı.

           Sayın Kaymakamım;

Türk Milli Eğitiminin temel amacı; bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştırmak, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve bunları insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli nesiller yetiştirmektir.

            Biz eğitimcilerin temel görevi ise; Çocuklarımızı, milli manevi değerlerine bağlı, çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada yol gösterici olan Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümsemiş, uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine kara verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi hayat biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bireyler olarak yetiştirmektir.

            Sayın Kaymakamım değerli davetlilerimiz;

            Yeni eğitim öğretim yılında eğitimsel, sosyal, kültürel, sportif ve fiziksel olarak eğitimin paydaş olduğu tüm alanlarda geçtiğimiz yıla göre daha başarılı bir grafik çizmek en temel hedeflerimiz arasında olacaktır. Tüm çalışmalarımız bu hedef doğrultusunda yürütülecektir. 

             Eğitimde FATİH Projesi´nin en önemli bileşenlerinden olan Eğitim Bilişim Ağı EBA, yeni eğitim öğretim yılında da ilk orta ve lise düzeyindeki bütün okullarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından aktif bir şekilde kullanılacaktır. İlçemiz genelinde şu ana kadar 198 adet etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmış, 95 öğretmen ve 312 öğrencimize tablet dağıtımı gerçekleşmiştir.

İlçe geneli okullarımızın katkılarıyla geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 3 adet AB projesi gerçekleştirmiş ve hareketlilik devam etmektedir. Yerel Projelerimizden Sayın Kaymakamımız Hüseyin Tekin ‘in maddi destekleri ile gerçekleşen “KİTAP YAĞMURU PROJESİ” 2016 yılında başlatılmış olup tüm ilçe geneli olarak kabul görmüştür. Proje kapsamında tüm okullarımıza toplamda 4500 adet seçkin yayınevleri kaynaklarından kitaplar bağışlanmıştır. 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren yeni öğretim yılında da projemiz tüm hızıyla devam edecektir.

İlçemizdeki sosyal ve kültürel faaliyetler bazında geçen yıl, 1 Karadeniz Bölge 3’lüğü, 8 İl birinciliği, 4 İl ikinciliği, 2 İl üçüncülüğü alınmıştır. Bu yıl da bu alandaki faaliyetlerimizin artarak devam etmesi hedeflenmektedir.

            İlçemizdeki ortaöğretim kurumlarımız 2015-2016 Eğitim öğretim yılında bir üst öğrenime öğrenci yerleştirme alanında başarılı bir dönem geçirmiştir. İlçemizde bulunan 4 ortaöğretim okullumuzdan geçen dönem 222 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu öğrencilerimizin 207’si Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına, 107’si ise Lisans Yerleştirme Sınavına girmiştir. 43 öğrencimiz 4 yıllık lisans programlarına, 61 öğrencimiz de ön lisans programına olmak üzere toplamda 104 öğrencimiz bir üst öğretim kurumuna yerleşmiştir.

            Yine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında ise ilçemizdeki 5 ortaokuldan toplam 272 öğrencimiz sınava girmiş olup;

            Bu öğrencilerimizden 20 tanesi Fen Liselerine, 2 tanesi Sosyal Bilimler Lisesine, 113 tanesi Anadolu Liselerine, 24 tanesi Sağlık Meslek Liselerine, 2 tanesi Güzel Sanatlar Lisesine ve 110 tanesi de diğer Meslek Liselerine yerleşmişlerdir. Bu seneki hedefimiz Fen Liselerine ve Sosyal Bilimler Liselerine yerleşen öğrenci sayısını daha da arttırmak olacaktır.

                       İlçemizdeki yatırım ve onarımlar kapsamında Kızılca Ortaokulumuzun ve Çok Programlı Anadolu Lisemizin Çok Amaçlı Salonlarının yapımları tamamlanmış ve öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir.

            Yine kitap okuma alışkanlığının artırılması amacıyla Mehmet Paşa Ortaokulu’na Z Kütüphane kurulumu gerçekleştirilmiş ve yeni dönemde öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık amacıyla okullarımızda gerçekleştirilen onarım çalışmaları kapsamında,

Işık ve Kemal Paşa İlkokulları ile Ülkü Ortaokulu’nun dış cephe mantolamaları,

Işık İlkokulu’nun çatı oluklarının tamiri,

Kemalpaşa İlkokulu’nun, ana sınıfının hazır hale getirilmesi ve tüm kapılarının değiştirilmesi

            Işık İlkokulu ve Ülkü Ortaokulu bahçesine beton, Gümüş ve Şehit Teğmen Ahmet Çıtak İlkokullarının bahçelerine ise sıcak asfalt dökülmesi,

İmam Hatip Lisesinin özürlü asansörünün yapılması, tüm lavabo ve tuvaletlerinin yenilenmesi öğrencilerimizin daha uygun şartlarda eğitim görmeleri için yapılan onarım çalışmalarımızdır.

Yeni eğitim öğretim yılında 42 yerleşim biriminden 577 öğrencinin 51 araçla 8 taşıma merkezi temel eğitim okuluna taşıması yapılmaktadır. Yine 233 ortaöğretim ve 75 imam hatip ortaokulu öğrencisi 46 yerleşim biriminden 29 araçla İmam Hatip Ortaokuluna ve 4 taşıma merkezi ortaöğretim kurumuna taşınmaktadır. Özel Eğitim kapsamında ise 6 zihinsel engelli öğrencinin 1 araçla Mehmet Paşa Ortaokulu’ndaki Özel Eğitim sınıfına taşıması yapılmaktadır. Toplamda ise 891 öğrenci 80 araçla 88 yerleşim biriminden 14 taşıma merkezi okula taşıma yoluyla gelerek eğitim öğretim görmektedir.

Okul yöneticileri, servis şoförleri ve öğretmenlerle rutin yapılacak olan toplantılar ve okullarımız ile ilçe genelinde kurulan Taşımalı Eğitimi Denetleme Komisyonlarının çalışmaları sayesinde taşımalı eğitimin sıkı bir şekilde denetim ve takibi yapılacak, daha düzenli tertipli ve disiplinli yürütülmesi sağlanacaktır.   

2016-2017 Eğitim öğretim yılına, 175 okul öncesi, 834 ilkokul, 1071 ortaokul ve 1173 ortaöğretim olmak üzere toplamda 3253 öğrenci ve 310 öğretmenle başlamış bulunmaktayız.

            Yeni eğitim öğretim yılının tekrar öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize ilçemize ve ülkemize hayırlı olması dilerken İlköğretim Haftası kapsamında gerçekleştirdiğimiz programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.” Dedi.

Belediye başkanı Zehra ÖZYOL yeni eğitim öğretim yılında veli, öğrenci ve öğretmenlere başarılar dilerken, eğitime her zaman destek olacaklarını belirtti.

Kaymakam Hüseyin TEKİN ise Hayvan sürülerinde annesini babasını kaybetmiş yavruların yırtıcı hayvanların avları olarak seçildiğini söyleyerek, ailesinden uzak kalan ve anne babasını kaybetmiş olan çocuklara devletin sahip çıktığını koruyup, koladığını ifade etti. Böylelikle küçük yaşta çocukların suç ile karşılaşmaması ve etkilenmemesi için her birimizin bu çocuklara sahip çıkmamızın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlattı.

Oratoryo ve halk oyunları gösterisinin ardından protokolümüz ilkokul öğrencilerini ziyaret ederek ilerideki hedeflerini merak ettiklerini söyleyerek öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrenciler ilginç cevaplar verdi. En çok doktorluk mesleğini hedef alan gurubun varlığı görüldü. Polis, asker, öğretmen, Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı, Kaymakam yanıtlarının yanında bir öğrenci ise büyüdüğümde adam olacağım demesi tebessüm uyandırdı.

22-09-201622-09-201623-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-201622-09-2016

 

Cumara Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. Hükümet Konağı, Posta Kodu 05700 Gümüşhacıköy/Amasya - 358 7171015

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.