AMASYA GÜMÜŞHACIKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası; Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğünün 12.08.2015 tarih ve 7982307 sayılı genelgesi gereğince 28.09.2015 Pazartesi günü saat 10.00 da Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni ile başlayıp 28.09.2015  - 02.10.2015 tarihleri arasında tüm okul öncesi ve ilk ve ortaokullarımızda kutlanacaktır.

28.09.2015 Pazartesi günü saat 10.00 da Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN’ in çelenk koyması ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile İlköğretim Haftası Kutlama etkinlikleri başladı. Çelenk koyma programına Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL, Emniyet Müdürü Hamit KARATAŞ, Protokol üyeleri, Okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

2015-2016 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları ise 30.09.2015 Çarşamba günü İlçemiz Mehmetpaşa Ortaokulu’ nda yapıldı. Programa Kaymakam Hüseyin TEKİN ve eşi Merve TEKİN, Garnizon Komutanı Şükrü ÇETİNKAYA, Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN, Protokol üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Okul Müdür yardımcısı Yakup DURSUN yaptığı konuşmasında İlköğretim haftası ile başlayıp yıl boyu sürecek çalışma temposunun öğrenci ve velilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLTEKİN ise konuşmasında;

Kutsal saydığımız vatanımız ve bayrağımız uğruna görevleri başında şehit olan güvenlik güçlerimizi ve öğretmenlerimizi saygıyla minnetle anıyorum

         Yeni eğitim öğretim yılının geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza, ailelerine, okullarımıza ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diler, başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ederim.   Hepimizin temel vurgusu eğitim yani öğrenme ve öğretmendir. Yusuf Has Hacip 11.yüzyılda yazdığı mutluluk bilgisi anlamına gelen Kutadgu Bilig adlı eserinde ‘’İki türlü insana insan derler: biri öğreten, biri öğrenen’’ der. Böylece en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgular. Bu söz öğrenmenin belli bir zaman dilimiyle sınırlanmayacağını hayat boyu süreceğini de net biçimde ortaya koymaktadır.

         En pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez. Eğitim ve öğretime ihtiyaç vardır. Bu faaliyet hayat boyu devam etse de insanın özellikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır.

         Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi gelişmişlik göstergesidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bu nedenle bütçelerinden en büyük payı öğretime ayırmaktadırlar. Bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bu durum, en gelişmiş toplumları bile çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmaya ve sürekli değişime zorlamaktadır.    

         Bilgiye ulaşmak için modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullarımızdır. Okullarımız sayesinde öğrencilerimiz bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş, edindiği bilgileri hayatta karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalıdır. Eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı kurumlardır.

         Gümüşhacıköy ilçesi 2014-2015 Eğitim öğretim yılında başarılı bir dönem geçirmiştir. İlçemizde bulunan 4 ortaöğretim okullarımızdan geçen dönem itibariyle 244 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu öğrencilerimizden 202 öğrenci YGS, 113 öğrencimiz LYS’ ye girmişlerdir. 71 öğrencimiz 4 yıllık lisans programlarına, 66 öğrencimiz de ön lisans programına olmak üzere toplamda 137 öğrencimiz bir üst öğretim kurumuna yerleşmiştir.

Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavında ise ilçemiz;

T.C. İnk.Tarihi ve Atatürkçülük dersinde ; 68,44 puan ortalaması ile il birincisi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde;      80,47 puan ortalaması ile il birincisi

Matematik dersinde ; 47,09 puan ortalaması ile il ikincisi

Türkçe dersinde ; 70,08 puan ortalaması ile il üçüncüsü

Fen ve Teknoloji dersinde ; 57,54 puan ortalaması ile il dördüncüsü

İngilizce dersinde ise ; 46,21 puan ortalaması ile il beşincisi   olmuştur.

          Genel ortalama da ise 336 puan ortalaması ile Merkez ve Merzifon’ dan sonra üçüncü sırayı alarak ilçemize büyük gurur yaşatmışlardır. Bu başarıların yakalanmasında öncelikle bizleri her zaman destekleyen sayın kaymakamımıza,   öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu seneki hedefimiz il birinciliğini yakalamaktır.

 

          Yine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında ise ilçemiz ortaokullarından 292 öğrencimiz sınava girmiş olup;

         Bu öğrencilerimizden 20 öğrencimiz Fen Liselerine, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesine, 108 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 26 öğrencimiz Sağlık Meslek Liselerine ve 136 öğrencimiz de diğer Meslek Liselerine yerleşmişlerdir. Bu sene hedefimiz Fen Liselerine ve Sosyal Bilimler Liselerine yerleşen öğrenci sayısını daha da arttırmak olacaktır.

         İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2015-2016 Eğitim öğretim yılına 228 okul öncesi, 1029  ilkokul, 1117 ortaokul ve 1195 ortaöğretim olmak üzere toplamda 3569 öğrenci ve  320 öğretmenle başlamış bulunmaktayız.

         Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisiyle, saygılar sunarım dedi.

 

         Program şiirlerin okunması  ve 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine okulumuza hoş geldiniz anlamında çiçek vermesi ile son buldu.



Cumara Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. Hükümet Konağı, Posta Kodu 05700 Gümüşhacıköy/Amasya - 358 7171015

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.